iPhone5 Start – München

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Elérkezett a nagy nap az Apple-fanatikusok számára, reggel 8 óra után a szerencsésebbek már a kezükben tarthatják az Apple új zászlóshajóját, az iPhone5-öt.

Napok óta gyűlik a tömeg a világ nagyvárosainak Apple Store-jai előtt, arra a pillanatra várva, amikor megnyílnak az üvegajtók, és végre kezükbe vehetik az új készüléket. Gál Balázs barátom a techfokus.de-től is egy a sok közül itt Münchenben. Eltökélt bloggerként már évek óta koptatja a Apple Store bejárata előtti aszfaltot, miközben liveblogol az eseményekről. Ő jelenleg reggel 10 óta várakozik az 5.-ként a sorban. Összehasonlításként New Yorkban már kedd délután megkezdték a péntek reggel 8-ig tartó sorban állást.


Rengetegen vannak, akik képesek napokat várni az utcán azért, hogy az elsők közt kapják meg az új terméket. Többek viszont az esemény hangulata miatt időzítik ekkorra a vásárlást.

Sokan vannak azonban, akiket egy másfajta motiváló erő hajt, méghozzá a jó öreg pénz. Ha jó helyed van, biztos lehetsz abban, hogy többen le fognak szólítani és szép summát ajánlani a helyedért, vagy annyival többet egy készülékért. Mennyire jót? Itt Münchenben olyan 100-200 eurót, és azt se felejtsük el, hogy emberenként 2 készüléket lehet hazavinni. A német fizetésekhez mérve is elég jó pénz ez, viszont ha a magyar kereseteket vesszük alapul, akkor annál inkább. 55-110 ezer forintot keresni 24 óra üléssel igencsak kecsegtető lehet sok ember számára, olyannyira, hogy Európából több 10 főből álló csoportokat küldenek ebből a célból.

Mondanom sem kell, hogy mekkora médiaereje van egy ilyen eseménynek, kifejezetten, ha a techszférábán tevékenykedsz. Ilyenkor kivonul a TV, riporterek, újságírók, fotósok, bloggerek, bámészkodó tömeg mindenütt. Ha brandelt pólóban mész, kész is az ingyen marketing. Ha meg netalán meginterjúvolnak vagy egy újság címlapjára kerülsz, megütötted a főnyereményt.

Sokan több célból látogatnak el egy ilyen eseményre, többen csak haszonlesés céljából. Köszönet az igazi fanatikusoknak, hogy ilyen kitartó lelkesedéssel imádják mindazt, aminek alma a neve.

Update: Reggel 7-kor már ennyien voltak a sorban:

About Svecc

Check Also

A Google elől nincs menekvés

A Google fiókokban található egy olyan beállítás, ami percre pontosan rögzíti minden lépésünket. Bármiféle, az …