Szúnyogstop

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Máris itt az év legmelegebb hónapja, s ilyenkor bizony előkerülnek a szúnyogok és a legyek is. Mintha nem lenne elég az, hogy a forró levegőtől és a folyamatos izzadástól nem tud az ember nyugodtan aludni, gyakran még a mosquitók is megkeserítik éjszakáinkat. A rovarirtó spray-n és az elektromos szúnyogriasztón kívül természetesebb, remélhetőleg hasznosabb és minden bizonnyal elérhetőbb módszerek is vannak elűzésükre.

Valószínűleg kevesek által ismert tény, hogy az almaecet elriasztja a szúnyogokat. Egy keveset az ágy közelébe helyezve garantált a zümmögésmentes alvás. Ha nincs otthon almaecet, vagy kellemesebb illatra vágysz éjszaka, illóolajat is használhatsz, mégpedig citrom, narancs vagy vanília illatút, ugyanis ezek azok, amelyeket nem csípnek a ragadozók. Ahogy a legyek, úgy a szúnyogok ellen is hatásos fegyver a szegfűszeg. Akár olaj formájában párologtatva, akár narancsba tűzdelve is eredményes. Ha porrá tört szegfűszeget akasztasz az ablakodba, még kreatív is voltál.

Egészen extrém rovarirtó technikákkal is találkozhatunk manapság, például a mobiltelefonra letölthető szúnyogriasztó, a lila fényű UV-s szúnyogcsapdák, valamint a csak és kizárólag a csípős nőstény szúnyogok által hallható, zavaró hangfrekenciákat sugárzó elektromos riasztó. Ezeknek a módszereknek kétséges a hatékonyságuk.

Legvégső esetben, ha a fent elhangzottak egyike sincs a közelben, egy hajlakk is megteszi, mivel ugyanaz a hatása a szúnyogokra és legyekre, mint a rovarirtó spay-knek. Aki pedig hosszantartó és egyszeri utánajárást igénylő védelmet szeretne, mindenképp szereltessen fel szúnyoghálót, mely még mindig a legbiztosabb mód a rovarok távoltartására. A legősibb módszert se felejtsük azonban el, egyszerűen csapjuk le egy kispárnával.

About kittipower

Check Also

Tudod, milyen védett állat lehet a kertedben? Érdemes megnézni!

A védett fajok ritkaságuk, veszélyeztetettségük miatt különleges helyet foglalnak el a természetvédelmi értékek sorában. Az …