Koncert élmény: Morten Harket

A cikk olvasási ideje kb. 6 perc

Ez most nem amolyan precíz, számról számra menős, kiértékelős beszámoló lesz, olyan amit általában írni kéne egy ilyen eseményről, ezzel is segítve másokat, hogy mégis mire számíthatnak ha arra vetemednének, hogy elmennek egy “50+” -os pop sztár elengedett kezű, szóló koncertjére.

Először is. Tinédzser korom meghatarozó zenekara volt az aha, sokak vannak ezzel így, mégis még soha sem láttam őket élőben. Csak koncert dvd-n..de az mint tudjuk teljesen más. Szóval a koncert Münchenben volt, Április 30-án, Hétfőn este. Úgymond a legjobb ídőpontban ahhoz, hogy takeonmezzek. Benyomtam 4 búzasört az arcomba, meg egy világosat is folytásnak, ugyanis a koncert egy volt gyártelep egyik üzemegységének a csarnokában volt. Már szórakozó hely, és csak annyit csináltak vele, hogy beraktak minden tekergethető vas vagy annak látszó részt plexi mögé és felaggattak két üveg csillárt, meg egy klotyót a plafonra illetve a falra, érthetőbben a szaniter fel volt fúrva a falra..

Tehát úgy lehet sört venni, hogy a “tömegből” kilépek balra 2 lépést, kérek egy sört és vissza a tömegbe, ami azt jelenti, hogy kb. 1,5 m sugarú körben nincs senki körülöttem. Ahogy így iszogatok és nézek körbe, hogy mégis kik jöttek ma le, megakad a szemem egy 50+ éves Duran Duran hajtípussal (szőke festett tupír felfelé, alányírás fekete, lehet hogy cc catch..) ékeskedő páron. Meg kell mondjam ettől valahogy jobban éreztem magam, a 80-as évek még itt van, kiírthatatlan!

A koncert, 4 ember: dobos, Morten, gitáros, meg egy ember egy asztalnál ide oda nyomogat ezt azt…Napszemüvegben domborít a Norvég, kigombolt inggel kb. innen 30-nak ha kinéz…max. És elkezdi nyomni az új lemezről általam még nem halott számokat (kicsit le vagyok maradva rajongó létemre) kurva jó elektronikus alapokkal (most már tisztelem az asztalnál álló faszit), így megy el 4 szám, aztán jön az aha blokk, aztán megint saját a wild seeds albumról. Baszott jól szól minden, és kezdek rájönni, hogy miért is van a csúcson ilyen régóta. Ez a hang, ami nem síkitás de majdnem, olyan tisztán nyomja az a-ha szoprán részeket, hogy csak nézek és örülök, hogy itt vagyok és hogy 2 lépést balra lépve a kezembe nyomnak egy újabb sört. Így telik az idő amikor észreveszem, hogy én is fennkölt kappan hangon ordibálok egy olasszal, aki valahogy mellém keveredett és a pofámba énekel. Élvezem, hihetelen de élvezem mintha 16 lennék, a feleségem huhog meg táncol mellettem, pedig nem igazán hallgat aha-t max. rádióból a take on me-t. Nagyon jó  a hangulat és a poén is belefér a napszemüveggel kapcsolatban, miszerint is Mortennek túl erős a fény és így nem látja a közönséget, ha nincsen rajta, tehát tulajdonképpen a közönségért van a szemüveg, hogy jobban láthasson mindenkit…aztán leveszi..és nem tudja elolvasni a következő szám címét…ezt elsüti kb 3-szor is, és mindig van aki röhög rajta, pl. én, mert ez vicces 4 buzasör után szerintem…

Aztán jön a végén a take on me. Olyan fasza változatban, hogy csak videózóm és hallgatom, és fel is teszem a cikk elejére mind a két videót, amit csináltam, csak sajna olyan torz lett, hogy szinte élvezhetetlen, de autentikus saját kézből.

Egyet tudok mondani erre, ha teheted és pont a te városodban játszik…és van egy szabad estéd menj el mert ez nem aha, de mégis, és nekem ez az élmény 5/5!

 

Koncert állomások:

16 Apr Krasnoiarsk Russia Palace Of Sport

18 Apr Novosibirsk Russia Circus

19 Apr Tomsk Russia TBC

22 Apr Ekaterinburg Russia Concert Hall

24 Apr Moscow Russia Crocus Hall

25 Apr Minsk Belarus Palace of Sport

26 Apr St. Petersburg, Russia Little Ice Palace

29 Apr Hamburg Germany CCH1

30 Apr Munich Germany Kesselhaus Nolwenn Leroy

2 May Zurich Switzerland Volkshaus Nolwenn Leroy Tickets

3 May Frankfurt Germany Jahrhunderthalle Nolwenn Leroy Tickets

4 May Dusseldorf Germany Mitsubishi Electric Halle Nolwenn Leroy Tickets

6 May Berlin Germany Tempodrom Nolwenn Leroy Tickets

8 May Brussels Belgium Ancienne Belgique Songdog Tickets

9 May Paris France La Cigale Songdog Sold Out

11 May Manchester United Kingdom Bridgewater Hall Songdog Tickets

13 May London United Kingdom Indigo 2 Songdog Tickets

14 May Birmingham United Kingdom Symphony Hall Songdog Tickets

14 Sep Oslo Norway Sentrum Scene Sold Out

15 Sep Oslo Norway Sentrum Scene Tickets

22 Sep Rio de Janeiro Brazil Citibank Hall

23 Sep Belo Horizonte Brazil Chevrolet Hall

26 Sep Sao Paulo Brazil Credicard Hall

28 Sep Buenos Aires Argentina Gran Rex

30 Sep Santiago Chile Caupolican

www.mortenharket.com

GD Star Rating
loading...
Koncert élmény: Morten Harket, 4.3 out of 5 based on 4 ratings

About kedvesdruida

Check Also

Nyári olvasmányok 1000 forint alatt

Öt szórakoztató történet magyar íróktól, amit a kütyüdre töltve bármikor magaddal vihetsz a nyaralásra, és …