A kedvenc útitársam: PokerStars Mobile

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Biztosan többetekkel megesett már, miközben életetek póker tornáját vívtátok, hogy kaptatok egy kiábrándító hívást miszerint azonnal el kell, hogy menjetek. Nagyon nehéz ilyenkor felállni az asztal mellől, kifejezetten ha az ember már finishben van, több óra játékkal a háta mögött.

Mit lehet ilyen helyzetben tenni? Káromkodás közepette szétverni a házat; Beletörődni hogy ilyen az élet és a mai sem egy olyan ap amikor kaszálok egy nagyot;  Esetleg kiülni és imádkozni, hogy amire visszaérek a rake és a vakok ne szedjék le az összes chippemet. Vannak azért ennél elszántabb játékosok is akik ilyenkor gyorsan végighívják a baráti társaságot, hogy valaki vegye át a tornájukat… True Story 🙂 Szerencsére most már nem kell tovább ilyen dolgok miatt aggódnotok.

A PokerStars, a világ legnagyobb online póker oldala elindította az első “igazi pénzes” iOS és Android alkalmazását. Az alkalmazás segítségével mostantól akár útközben is játszhatsz mobilodról. Legyen szó texas holdemről vagy omaháról, cash game-ről, sit&go-ról netán tornáról. Most már 3,5 colon is élvezheted az asztali gépen megszokott minőségi póker játszmákat.

Az alkalmazás elindításakor  egyből szembetűnik, hogy az alkotók magasra helyezték a minőségi követelményeket. Az asztali kliens bannerektől túlzsúfolt, kissé átláthatatlan megjelenéséhez képest itt egy jól átgondolt, letisztult felülettel találkozhatunk. A kezdőképernyőn Daniel Negreanu, Vanessa Rousso és Bertrand Grospellier világhírű pókerjátékosok pózolnak kapásból nekünk.

 

Bejelentkezést követően a Lobby menüpontban Ring Games, Sit&Go és Tourney kategóriák közöl válogathatunk. A jól megismert szűrők segítségével kedvünkre alakíthatjuk a megjelenítendő asztalok listáját.

Amint a játék elindult szembetűnik, hogy ismerős amit látunk. A készítők odafigyeltek rá, hogy megtartsák a kezelőfelület egyedi vonásait. Ami újdonságot jelenthet az a képernyő bal felső sarkában elhelyezkedő kis zöld asztalok. Ezekre kattintva navigálhatunk az asztalok között vagy ezt akár egy vízszintes irányba történő mozdulattal is helyettesíthetjük. iPhone-on a maximálisan megengedett asztalok száma 4 de ez tableteken már 6 egyidejű játékra is nőhet.

Elkeseredve tapasztaltam viszont hogy az átutalás opció nem került bele az alkalmazásba, remélhetőleg hamarosan pótolni fogják a fejlesztők ezt  a hiányosságot. Ami még negatívumként említhető, hogy játék közben nem tudod megnézni a helyezésed csak ha kikeresed magad a listából.  Egy kilenc fős Sit&Go-nál ez nem is jelent problémát, viszont több száz vagy több ezer játékost számláló tornánál azért ez komoly akadály.

Összeségében viszont elmondható, hogy nagyon jól sikerült az alkalmazás, megérte ezt a sok év várakozást. Tapasztalataim alapján 99%-ban pótolható vele az asztali kliens, reméljük azt az 1%-ot is hamarosan pótolják majd a fejlesztők. További információkat a PokerStars hivatalos oldalán találhattok. Sok sikert hozzá mindenkinek.

About Svecc

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …