Mourinho: „Maicont akarom, Milito és De Rossi érinthetetlen”

A cikk olvasási ideje kb. 4 perc

Hosszú interjút adott a portugál a spanyol AS újságnak: „Maicon egy fizikai csoda, a herceggel (Milito) kapcsolatban mindannyian vakok voltunk, De Rossi és Totti képviselik a Romát. Di Maria érdekel, de csak megfizethető áron, Kaká elvesztette csöppet az önbecsülését de vissza fog térni. Guti számomra befejezte, Raullal beszélni fogok.

MADRID, Spanyolország (27 május 2010) – Spanyolország és a sajtó figyelmétől övezve, Jose Mourinho folytatja a megkezdett munkát. A múltheti spanyol intejú után, tegnap Milánóban kérdezte őt az As. Szokás szerint a hosszú és alapos beszélgetés alatt, sok olasz játékosról is kérdezték. A piac szempontjából kulcsfontosságú: „Három vagy négy védekező játékos kell, akik szerepet kapnak a támadásokban is.”

Maicon – „Kiváló játékos, úgymond fizikai csoda, nagyon magas minőségű játékos, 6-7 góllal egy szezonban, amit nem rögzített helyzetből ér el. Készen áll új kihívásokra, új tapasztalatokra, és nem tudom azt mondani, hogy nem látnám szívesen az új Madridban. Ugyanakkor szerintem Sergio Ramos az egyik legjobb középső védő akit valaha láttam. „Csak azt akarom mondani,hogy egy olyan szélső védőt akarok mint Maicon”.

Milito – „Vele kapcsolatban mind vakok voltunk, és ez alatt az összes nagy klubbot értem: Madrid, Barcelona, Chelsea, Inter … mindenki. Senki nem hitt ebben a játékosban. Mint Közép-csatár, Milito már mindent tud, de úgy gondolom, hogy az Inter nem engedheti meg magának, hogy elengedje a játékost, mivel a klub történelmének részese lett. Milito maga az Inter. Nyilvánvaló, hogy örülnék, ha velem jönne, de szerintem marad, és így új szerződéssel több pénzt kereshet.”

De Rossi – „Azt hiszem, ez lehetetlen, mert a Roma egyenlő Tottival és De Rossival. Totti hamarosan befejezi a karrierjét, és az Ő helyét veszi majd át De Rossi. Igazi romai, és úgy gondolom, lehetetlen onnan elhozni.”

Di Maria
– „Egy nagyszerű játékos, de a bajnokság ahol játszik már nem annyira. Vannak kétségeim a teljesítményével kapcsolatban egy olyan ligában mint a spanyol vagy az olasz. Ha én azt mondom, hogy elfogadható az ár, akkor igen, vállalom a kockázatokat. De ha az összeg túl magas a válaszom: nem. Nem szeretem, hogy a klub ahol dolgozom nevetségesen magas áron vásároljon játékosokat. ” – Ez egy kicsit ellentmondásban áll azért Quaresma ügyével.

Gerrard és Lampard – „Szeretem a pályafutásuk végéhez közeledő játékosokat, ez a 33-34 év. Olyan befektetések, amelyek nem biztos, hogy megtérülnek, de ha ki lehet még két-három év jó játékot hozni belőlük, akkor megéri befektetni. Ez a két ember az, akik mindent megtesznek a pályán.” Mourinho ezzel a kijelentésével nagy dicséretben részesítette Materazzit és Cordobat is.

Kaká – „Sérült volt, és én úgy látom veszített az önbecsüléséből is, de nem hiszem, nem gondolom, hogy probléma lesz vele. Visszakapjuk Őt a legmagasabb szinten. Ő egy olyan játékos, akinek ha megvan a biztonság érzete és teret kap, akkor meghatározóvá válik. ”

A fia a barcának szurkol – mondta Laporta, miszerint is Jose Junior, Barcelona rajongó: „A fiam nem Barca rajongó. Az apjának szurkol, és tiszteletben tartja az apját, aki megérdemli a támogatását és a szenvedélyét. Nem szurkolna egy olyan klubnak, amely inzultálta 90 percen át az apját. Az, ami a Porto, a Chelsea és az Inter volt, ez a magával ragadó élmény, ez most a: Real Madrid.”

Guti és Raul – „Guti számomra nem tagja a keretnek. Egy játékosnak mindig őszintének kell lennie önmagával és a klubbal. Elolvastam a nyilatkozatát a búcsút, és ez az, ami számít. Köszöntötte a közönséget, futott tisztelet kört az egész stadionban aztán..meggondolta magát, ez így elfogadhatatlan. Én az őszinte embereket szeretem, akik betartják a szavukat. Raul, ezzel szemben, nem szólt semmit. Nem olvastam és nem is hallottam semmit tőle. Madridban beszélünk, ha Ő is akar ”

Konklúzió – „Természetesen van lehetőség kifizetni a felmondási záradékot, de én jobban szeretnék egy megállapodást, mivel a két klub tudja mit szeretnék, ismerik az álláspontomat, hogy a mostani helyzetben mi számomra a legjobb. Az pedig a válasz a kérdésre, hogy a Madrid edzője leszek-e, igen vagy igen.”

About kedvesdruida

Check Also

Nagy pénz, nincs foci…

Nos igen, napjainkban valószínű fővesztés jár egy ilyen cikkért. Most, amikor a stadionépítés aranykorát éljük, …