Jellemvirágok I.

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Nincs olyan ember, aki ne szeretné a virágokat. De vajon miért vonzódunk egyes virágokhoz valamilyen titokzatos módon, miért közömbös számunkra néhány virág, és miért nem tudunk elviselni virágokat a környezetünkben.

A virágok különböző jellemvonásokat hordoznak magukban, mely számunkra vonzó, közömbös vagy taszító lehet.

Ismerkedjünk meg néhány virággal most…

KARDVIRÁG – IRISZ

Az Írisz szó jelentése szivárvány, az istennőről kapta nevét. E virágot kedvelő emberek általában nemcsak a földi élethez kötődő erővel és energiákkal rendelkeznek, többször magányosak, ritkán találják meg a hozzájuk hasonló embereket. A virágot kedvelők általában egyetlen vágynak képesek szentelni egész életüket, ebben kitartóak is. Általában rugalmatlan emberek, fegyverhordozók, ezért akár nagy cégek vezetői is lehetnek. A nyugalmat és a békét kedvelik, a családi értékek fontosak számukra. Belső konfliktusaikat önmaguk oldják meg.

1

LILIOM

A virágnak nagyon sok hódolója van világszerte. A liliom igen gyakorta volt látható császári, királyi címerekben. Az ego megtestesítője. Az “én”-ről ódákat tudnak zengeni, és ezt szívesen teszik. A virág kedvelői általában energikus, nagyon magabiztos emberek, akik tudatában vannak annak, hogy milyen fontos a tevékenységük. Finom báj, kedvesség és veleszületett intelligencia mutatkozik meg az emberi jellemben. Hibájuk, hogy nem gyakorolnak kellő önkritikát, flörtölnek, kacérkodnak sokat.

2

TULIPÁN

Nagyon népszerű tavaszi virág. A világ szinten minden táján ismerik. A legenda szerint egy sárga tulipán hordozta magában a boldogságot, de a bimbó nem nyílt ki, míg egy bizonyos kisfiú a kezébe nem vette. A tulipán magában hordozza a gyermeki őszinteséget, közvetlenséget, optimizmust. A virág vékony, kecses, rugalmas, képlékeny, sok színben pompázik. Azok az emberek kedvelik, akik nem törnek meg az élet súlya alatt, könnyen megtalálják a közös hangot másokkal, egyszerűek, de titokzatosak. Lelkében hordozza a jobb élet reményét, a hitet, az erőt.

3

SZEGFŰ

Hosszú szárú, vékony, élénk színű, csábító virágszínek, ellentmondásos kompozíciókban. Zeusz virága, a tűz és a harc virága. Kedvelői elérik bármilyen áron, amit akarnak. Ügyeskedő, manipulatív, mindenáron véleményfenntartó emberek kedvence a piros vagy rózsaszín virág. A fehér szegfűt kedvelők nagyon romantikusak, de ugyanúgy nem mentesek az üzleti érdektől. A virág a diplomácia jelképét is magában hordozza.

 4

About worldsoul

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …