Räikkönen újra a csúcson!

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

A hétvégi Abu – dhabi nagydíjon Kimi Räikkönen  állhatott fel a dobogó csúcsára, ezzel megszerezve az idei évi első győzelmét. Óriási siker ez a Lotus F1 Team csapatának, hiszen egy, a nagy csapatokhoz képest kis költségvetésű csapatról van szó. Voltak már sikereik ebben az éveben, hiszen Räikkönen állt már dobogón az évadban, többször harcolt már az első vagy második helyért. Az eredmények is bizonyítják, hiszen jelenleg a világbajnoki pontverseny harmadik helyén áll.

Jól sikerült a visszatérés! Két év kihagyás után egy gyengébb autóban újra fel tudja venni a versenyt a nagyokkal. Így tovább! Ahogyan tőle várhattuk a verseny végén majdnem ” fapofával ” szállt ki a kocsijából és a csapathoz is elfelejtett odamenni ölelkezni, biztos már az esti berugáson járt az esze, gondolom én. Na de, mint később kiderült jól gondoltam, hiszen a verseny utáni interjún elmondta  Nem érdekel, ha megszólnak érte, amiért keveset mosolygok, egyelőre nincsenek különösebben érzéseim az új győzelem miatt. Ma este megünnepeljük a csapattal, van rá időnk, hiszen a következő nagydíjig van egy hét szünetünk. Majd ha másnaposak leszünk a hosszú bulizás után, akkor fogjuk 100%-ban felfogni ennek jelentőségét.”

Hát na! Köztudott, hogy szereti a bulikat, az alkoholt a csavargást. Egyszer megkérdezte tőle egy riporter, most pontosan nem tudom melyik mutatványa utána, amikor fejjel zuhant le egy yacht első emelétéről az alsóbb szintre, persze videó készült róla, vagy amikor taknyos részeges négykézláb félcsupaszon fűzte a csajokat valami bulin, szóval megkérdezte tőle egy riporter hogy alkoholista-e? Erre azt válaszolta, hogy nem, csak elég idős ahhoz, hogy eldöntse mit csináljon és pont.

A beszólásairól nem is beszélve, újságíró vs. Räikkönen:
– Kimi, mi hiányoltunk téged. Te is minket?
– Kimi: Valószínűleg ti jobban hiányoltatok engem…

De az ilyen aranyköpéseiből van egy jó pár.
Jelen pillanatban a bajnokság állása eslő Sebastian Vettel 255 ponttal, második Fernando Alonso 245 ponttal, harmadik pedig Kimi Räikkönen 198 ponttal. A száguldó cirkusz következő helyszíne az USA lesz, időpontja pedig november 18. vasárnap.

GD Star Rating
loading...
Räikkönen újra a csúcson!, 4.7 out of 5 based on 7 ratings

About JJ

Check Also

Kezdődik a számolgatás a magyar válogatottnál

Jelen állás szerint még mindig van esélye kijutni a magyar labdarúgó-válogatottnak a 2020-as Európa Bajnokságra, …