Hip-Hop Rap porogramok

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Pezseg a hip-hop kultúra Magyarországon. Ezt bizonyítja, hogy egyre több az olyan rendezvény, ahol az új arcok is megmutathatják mit tudnak. Kezdjük is a scéna egyik legnívósabb rendezvényével, az OMF-fel.

Az OMF vagyis az Offline Music Festivál évről évre a legjobb elődaókat gyűjti nekünk egy csokorba, sőt, legutoljára az Its Rite Freestyle Battlel volt egybekötve.

Nagy esemény ez az erre fogékonyaknak, ilyenkor összegyűlik a az underground apraja-nagyja és mindenki megmutatja, ki mit tud. Végül, azért is fontos pont ez a kultúrában, hiszen ilyenkor kerülnek elő az új feltörekvő arcok is, akiknek a lehetőség adott, megismerkedni a tapasztalt zenészekkel, repperekkel.

Ám nem kell mindig 365 napot várni, ha tetszik a légkör nekünk, rendszeresen találkozhatunk a földalatti hip-hop zene kemény magjával a Dialektus nevezetű freestyle versenyen. Ha pedig a kicsit intelektuálisabb beállítottságú szövegeket szeretjük, akkor csekkoljuk a Red Bull Pilvakeren, vagy a Slam Poetry Országos bajnokságon született műveket. Kövessük figyelemmel a szervezőket, hiszen sosem lehet tudni, mit tartogatnak a tarsolyukban. Ez az a pont, amikor elérkeztünk cikkem apropójához, ugyanis  pár napja bukkantam az e-mailomban egy meghívóra a Hip Hop Akadémiától.  “Reppelsz? Zenét írsz? Most kezdted? Már évek óta tolod? Még nagyobb népszerűségre vágysz? Szeretnéd, ha nem csak kattintást, hanem csengő magyar forintot is kapnál az alkotásaid után? Vannak kérdéseid, amit nem tudsz kinek feltenni szerzői jogi, előadói jogi, kiadói vagy egyéb a zenével szorosan összefüggő témában?” A levél rövid és sejtelmes, ám egy biztos, hogy aki zenét ír és/vagy reppel és szeretne többet megtudni a hip-hop zenei körökben, annak ajánlott ott lenni, főleg hogy a rendezvény ingyenes. Mivel ez egy meghívó, nem árulhatok el többet, ám ajánlom, mindenkinek akit érdekel a dolog, hogy keressen utána, ugyanis ide biztosan várható a kultúra krémje, és a férőhely korlátozott. Na jó még annyit, hogy az Akváriumban lesz, siessetek jelentkezni egy megadott e-mail címen. Ott találkozunk! Érthetően teszünk képbe!

GD Star Rating
loading...

About Joye

Check Also

Évszakokban rejlő lehetőségek

Az évszakok változásának megvan a maga ciklikussága, harmóniája, belső ritmusa. Ha figyelemmel kísérjük az adott …