Célkereszt: Revolution sorozat

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Hatalmas húzás volt az NBC-től a Revolution megalkotása, vagy mégsem?

Alaptörténet miszerint feltaláltak egy olyan eszközt amivel ki lehet kapcsolni az áramot, illetve megszüntetni azt, de ne szaladjunk ennyire előre.

15 évvel egy hatalmas áramszünet után vagyunk, olyan nagy hogy még most is tart. A történet 3 szálon fut, a “jók” és a “rosszakén” kívül még vissza-visszatekintünk a múltba is. Adott az áramszünet amit nagyon sokáig nem tudtak megmagyarázni hogy mégis hogyan, miért és ki csinálta. Ezt kihasználva pár nehézfiú elhatározta hogy megalapítanak egy új köztársaságot, félresöpörve az Amerikai Egyesült Államokat. Nincs áram, se telefon, semmi közmű és a fegyvergyártás is abbamaradt a megfelelő eszközök híján.

Az új köztársaság neve: Monroe Köztársaság, vagy Milícia. General Monroe vezetésével alakult meg, aki mint kiderült az áramszünet előtt még a bűnözés ellen volt, sőt a tengerészgyalogság oldalán harcolt. Monroe legjobb barátja az áramszünet előtt Ben Matheson volt, akinek tudatában van az áram visszaállításának kulcsa. Őt sajnos az első részben megölik, így belőle sok információt nem tudnak kiszedni ezért elrabolják a fiát, abban a reményben hogy a fogvatartott anya majd kiadja az információt az áram visszakapcsolásával kapcsolatban. Arról nem tudtak hogy a faluban élt Ben lánya is, Charlie Matheson aki bosszút fogadva, és hogy kiszabadítsa testvérét felkeresi apja tanácsára a legjobb gyilkológépet Miles Matheson-t aki mint kiderül a bátyja Bennek, és a legjobb barátja volt Monroe-nak, egyben a Milícia parancsnoka is volt. Visszavonulásának oka pedig nem más volt mint a Köztársaság elvadulása, és az emberek ok nélküli kivégzése (pl.: amerikai zászló birtoklása).
Van itt még 12 medál is amiket ha megszereznek akkor visszakapcsolódik az áram, egyet birtokolnak Charliek is, de nagyon bonyolult még a történet, lévén hogy még csak a 8. résznél jár a sorozat.
Egy szó mint száz az NBC sokak örömére, kevesebbek bánatára tervez 2. sőt 3. évadot is. Nagyon sok izgalmat tartogat még a Revolution. Magyarországon eddig senki nem vette meg a jogokat a leszinkronizálására.

About blessgaming

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …