Az internet használók 65%-a áldozat!

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

A  kiberbűnözés növekvő aggodalomra ad okot napjainkban, mind a vállalkozásoknak, mind az egyéneknek világszerte. Sajnálatos módon a legtöbben nem veszik elég komolyan a fenyegetést és nem tesznek a megakadályozása érdekében.

A Ponemon Institute által nemrégiben készített felmérés szerint a megkérdezett 583 amerikai cég 90%-a hacker támadás áldozatává vállt az elmúlt 12 hónapban. Az említett társaságok többsége azt is elismerte, hogy a hálózataikat többször is feltörték az év során és aggodalmukat fejezték ki amiatt hogy miként tudják majd a jövőbeli támadásokat kivédeni.

Címszavakban összeszedtem az év legmegdöbbentőbb támadásait amiben nem kisebb nevek szerepelnek mint az Amazon, Microsoft, LinkedIn, Android vagy a Go Daddy.

– 24 millió Amazon felhasználói fiókot loptak el amik tartalmazták a felhasználó nevét, email címét, telefonszámát, számlázási címét, bankkártya információit.

– Jelenleg 198 millió Android felhasználót fenyeget egy rosszindulatú program amely képes a memória kártya teljes tartalmát törölni.

– Szeptemberben biztonsági részt fedeztek fel az Internet Explorer-ben amin keresztül a hackerek rosszindulatú programokat képesek telepíteni Windows alapú számítógépekre. Az internethasználók 32%-át érinti ez a fenyegetés.

– 6,5 millió LinkedIn felhasználói fiókot és hozzá tartozó jelszavakat loptak el. A kikerült tartalmas jelszavakról már korábban beszámoltam itt nektek.

– Az Anonymus hacker csoport  Szeptember 10-én támadást intézett az egyik legnagyobb domain és tárhely szolgáltatót a Go Daddy-t. A támadás következtében több ezer weboldal vált elérhetetlenné. A Go Daddy később tagadta a történteket.

– 1.5 millió Master Card és Visa számlaszám került illetéktelen kezekbe. Szerencsére a kártyatulajdonosok adatai biztonságban maradtak.

– 453.492 Yahoo Voice jelszót lopott el a D33Ds Company nevezetű hacker csoport.

About Svecc

Check Also

A Google elől nincs menekvés

A Google fiókokban található egy olyan beállítás, ami percre pontosan rögzíti minden lépésünket. Bármiféle, az …