Monegros

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Javában tart még idén a fesztiválszezon, 3. napja nyitotta meg a kapuit a Sziget és az egész Európában egyedülálló Ozora. Viszont én most nem a 2012-es évről szeretnék beszélni, nem is a magyarországi megmozdulásokról, hanem egy kicsit távolabb mennék. Talán annyira nem is kicsit, Spanyolországba, Barcelonától 200 km-re, a sivatag közepére.

 

Európa szerte minden évben remekebbnél remekebb fesztiválok csábítják a nagyérdeműt. Ott van az Awakenings Hollandiában, a Tomorrowland Belgiumban, a Kazantip Ukrajnában, a NatureOne Németországban, a Timewarp, Exit, Sonar… és még sorolhatnám. Viszont a spanyolországi Monegros az a hely, amiért habozás nélkül leutaznék 1600 km-t.

 

A jövőre 19. alkalommal megrendezésre kerülő Monegros idén nem kis neveket felvonultató lineup-pal büszkélkedhetett. Többek közt ilyen előadók tették tiszteletüket, mint:  The Prodigy, The Bloody Beetroots, Booka Shade, Tiga, 2 Many DJ’s, Sub Focus, Borgore, Richie Hawtin, Laurent Garnier, Caspa, Wu Tang Clan, Luciano, Joris Voorn, Loco Dice, UMEK, Adam Beyer, Dubfire, Marco Carola, James Zabiela, Paul Ritch, Psycho Realm, The Advent, South Central, Ben Sims, Mario Ranieri, Joseph Capriati, Robert Natus, Paco Osuna, Carlo Lio és még sokan mások!

 

18 évvel ezelőtt még senki sem gondolta volna, hogy a Monegros-i sivatag F135 nevűelhagyatott klubjában megrendezett 200 fős partija mára a legnagyobb fesztiválok egyikévé növi ki magát. Ez a legnagyobb elektronikus zenei fesztivál és legnagyobb rave party Spanyolországban. A sivatag közepén 40 000 ember, 20 órán át non-stop zene, felváltva techno, electro, hip-hop, drum & bass, dubstep 5 színpadon, egy időben.
Amit már biztosan tudok, hogy lassan kezdhetem dobálni a zsetont a malacperselybe, mert 2013.07.21. MONEGROS!

About kittipower

Check Also

Jelentés a könyvfesztiválról

Szerzőként megjelenni a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon talán minden író álma. Hatalmas élmény találkozni az olvasókkal, …