Víz alatti hotel épül

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Úgy gondolom, hogy nem volt nehéz kitalálni, hogy a víz alatti hotel nem máshol, mint Dubaiban épül. Az évek során megannyi, a világon egyedülálló, innovatív beruházás látott itt napvilágot, hogy az ember már meg sem lepődik rajtuk.

A formalitás kedvéért csak, hogy egy párat említsek: a Pálma Szigetek, amiből kapásból kettő is van, a Föld képét ábrázoló Világ Szigetek (aminek a megépítéséhez kisebb Isten komplexusban kellett szenvedniük a turbános úriembereknek). Itt található még a világ jelenlegi legmagasabb épülete, a 828m magas, 160 emeletes Burj Khalifa és a világ legfényűzőbb szállodája, a Burj al Arab.

Feltételezem, a sok felhőkarcoló kezdett már gomba módjára elszaporodni, ezért döntöttek a milliárdos beruházók az ellentétes irányba történő építkezés mellett.

A Water Discus Hotel vízalatti része csaknem ezer négyzetméteres. A víz alatt 10 méterrel 21 luxus lakosztály áll majd a vendégek rendelkezésére, lenyűgöző kilátással a korallzátonyokra. A létesítmény tenger fölé emelkedő részében éttermek, medencék, szabadidő központok és helikopter leszálló lesz majd megtalálható.

A víz alatti szálloda lengyel építészek tervei apján fog megvalósulni, a beruházás összege 120 millió dolár.

GD Star Rating
loading...
Víz alatti hotel épül, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

About Svecc

Check Also

Kondorosi iskolások filmterve vált valóra

Közel húsz általános iskolai osztály diákjai pályáztak filmtervekkel az EAThink2015 Európai Uniós projekt nemzetközi pályázata …