Thai és indiai étterem / kifőzde / kocsma

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

A közelmúltban távol-keleti étterem nyílt Debrecen belvárosában, a Széchenyi utcán. A keleti konyha kedvelőjeként  gyorsan kaptam is az alkalmon, barátnőm társaságában elmentem kipróbálni. A sok, sablonos kínai után nagy reményeket fűzve érkeztünk a helyre. A bejárati ajtónál  fel volt tüntetve az étlap, már ott el is döntöttük, melyik étel lesz a befutó.

*A kép csak illusztráció!

Ahogy bementünk, azzal a mozdulattal vissza is léptünk, hogy lecsekkoljuk, jó helyen járunk-e, mert a látvány inkább egy kocsmára hasonlított. Meggyőződtünk róla, hogy nem tévesztettük el a bejáratot, de továbbra is egy kocsmában álltunk! Miközben haladsz, egyenesen a bárpult felé, azon tűnődsz, hogy biztosan itt akarod-e elfogyasztani a vacsorádat vagy inkább elvitelre kérd, mikor észreveszed, hogy jobbra nyílik egy ajtó, ahol az étterem található.

A gyenge első benyomás után csak fokozódott a helyzet, amikor a pincérnőtől megkaptuk étlapot. Az első dolog ami az eszedbe jut, hogy ki volt képes ezt a borzalmat kiadni a kezei közül. Az alsó tagozatos Pistike is kulturáltabbat  össze tudott volna hozni szövegszerkesztés órán, arról nem is beszélve, hogy helyesírásból is biztosan jobban jeleskedett. Grafikusként egyszerűen letaglózott a látvány. Egyszínű, zöld háttéren fekete szöveg, sehol egy kép vagy design elem. A menü hol magyarul hol pedig angolul volt feltüntetve, néhány esetben mindkét nyelven. Magyarázat sem ártott volna az ételek mellé, mivel a „Chicken Tikka Masala”, „Chicken Vindaloo”, „Beef Biryani” megnevezésből nehezen dönti el a paraszt, hogy mit is szeretne rendelni.

A csalódottságom még magasabbra hágott, mikor megpillantottam, hogy az előre jól kiválasztott vacsorám bent 500Ft-tal többet kóstál, és nem csak az enyém, hanem a barátnőmé úgyszint. Nyilván nem a kinti árak voltak a mérvadóak…  Mindez nem tántorított el attól, hogy rákot vacsorázzunk, szóltunk is pincérnőnek, aki annyira zavarban volt, hogy nehezére esett a 2 tételből álló rendelésünket felvenni. Nem csodálkoznék, ha mi lettünk volna az első vendégei…

Megdöbbenve tapasztaltam viszont, mikor megérkezett a vacsoránk, hogy az jó. Finom volt és az adagok is rendben voltak, bár nem hemzsegett a ráktól, de tényleg jó volt, mind a ketten meg voltunk vele elégedve.

Összeségében azonban elmondható, hogy a hely, a minőség és a kiszolgálás közel sem üti meg az éttermekben elvárt szintet, viszont az árak annál inkább. Kifőzdei színvonal, éttermi árakon szerintem nem egy nyerő kombináció…

Ha ezek után adnátok neki egy esélyt: Swadee Indian & Thai Restaurant, Széchenyi utca 43-45, de jobban jártok ha rendeltek.

About Svecc

Check Also

Kezdődik a számolgatás a magyar válogatottnál

Jelen állás szerint még mindig van esélye kijutni a magyar labdarúgó-válogatottnak a 2020-as Európa Bajnokságra, …