Ijesztő, de igaz városi legendák

A cikk olvasási ideje kb. 5 perc

Minden városi legenda lényege, hogy megborzongassa a hallgatóságot. Az emberek egyébként is szeretnek rémtörténeteket hallgatni, de ha bebizonyosodik azok valóságtartalma, akkor még érdekesebbé válik a történet. A következőkben öt, valóban megtörtént esetet olvashatunk.

Úgy érzem, valami a torkomon akadt

Egy este, miután vacsorát készített a grillen, az apa végigcsinálta a szokásos rituálét, amivel a grill sütőrácsát megtisztítja. Ez a különös nap abban volt más, mint a többi, hogy a családfő beszerzett egy új drótkefét. A drótkefe olyan szépen dolgozott, hogy az apa úgy döntött, nincs szükség arra, hogy áttörölje a grillrácsot egy ronggyal. Egy héttel később a család tartott egy hétvégi sütögetést, amin az apa számos hamburgert készített. Az esemény után megmaradt két hamburger. A következő nap a kislánya keresett valami ebédnekvalót, így fogta az egyik hamburgert és megmelegítette a mikrohullámú sütőben. Beleharapott a hamburgerbe, majd szólt az édesanyjának, hogy úgy érzi, mintha egy falat megakadt volna a torkán. Az anyukája próbálta vízzel itatni, de amikor az nem segített semmit, az anya előtt realizálódott, hogy valami probléma lehet és kórházba vitte a kislányt. Miután ellenőrizték a torkát, hogy meggyőződjenek afelől, hogy semmi nem akadt meg rajta, a sürgősségisek röntgenfelvételeket készítettek. A röntgen felfedte, hogy egy darab drót akadt meg a lány nyelőcsövén. A műtét volt az egyetlen módja, hogy a drótdarabot eltávolítsák. A kislányt átszállították egy gyermekkórházba, ahol a drótdarabot sebészi úton eltávolították.

Valaki adna egy kezet?

Egy nap, egy fesztivál során kötélhúzó versenyt tartottak. Több ezer versenyző vett rajta részt, a tét pedig nagy volt. Ahogy telt az idő, a végső kötélhúzáson mind az 1600 versenyző felsorakozott az összes csapatból, fele-fele arányban a kötél mindkét oldalán, egymással szemben. Mindkét csapatból a legnagyobb férfi állt a csapatok élére, egymással szemben. A verseny elkezdődött és mindkét csapat 800 embere elkezdte húzni a kötelet, amilyen erősen csak bírta. Sajnos, a jelenlévők nem vették észre, hogy a nagy nylon kötélre eddig kevesebb, mint a teljes erő felét fejtették ki. Hirtelen a kötél közepe csattant egyet, és a több ezer kiló erő hatására visszapattant, letépve a csapatok elején álló mindkét férfi bal karját. A férfiakat kórházba szállították, ahol visszavarrták a karjukat.

A mérgező nő

Egy rákban szenvedő nőt szállítottak be az egyik kórház sürgősségi osztályára. Mikor a nővérek vérmintát kíséreltek meg venni a nőtől, mérgező füst szabadult ki annak véréből. Percek alatt mindegyik nővér, aki hozzáért a vérmintához és próbálta azonosítani a furcsa szagot, ami a mintából terjedt, zavartságra és eszméletvesztésre kezdett panaszkodni. Néhányan, miután magukhoz tértek felfigyeltek arra, hogy nem tudják kontrolálni a mozdulataikat. A sürgősségi osztályon dolgozó, a pácienssel kapcsolatba kerülő 23 személy szenvedett legalább egy tünettől. Az ügyet vizsgálók éveket szántak arra, hogy rájöjjenek a nőből áradó mérgező gáz pontos okára, vegyes eredményekkel. A vegyi anyagok halálos kombinációja az állításuk szerint véletlenül jött létre, a betegen használt számos gyógyszer és külsőleg alkalmazandó krém miatt, mellyel a rák okozta tüneteket próbálták kezelni.

Holttest a szőnyegben

Egy nap három diák észrevett egy felcsavart, kidobott szőnyeget a járdán, miközben a kollégiumba sétáltak vissza. Úgy döntöttek, hazaviszik a szőnyeget, hogy azzal dekorálják ki a közösen megosztott helyiséget. Mikor megérkeztek a kollégiumba kitekerték a szőnyeget és felfedeztek benne egy elrejtett, meggyilkolt testet.

Hajós tapasztalatok „Puffadás”

Egy svéd hajón, fűrészáru szállítás közben tűz keletkezett. A legénységnek sikerült eloltania a tüzet, de kénytelenek voltak folyamatos kontroll alatt tartani a forró és parázsló fát azzal, hogy olyan nedvesen tartották, amennyire csak lehetséges volt. Egy hónapig tartották fent ezt az állapotot, amíg a fa újra lángra nem kapott és a hajó kénytelen volt kikötni Wales-ben. A történet legfurcsább része nem is a tűz, hanem a rakomány volt. A legénység nem vette észre, hogy mivel 25 napon keresztül öntötték a vizet a fákra, így a fából kiáradó hő egyesült az alsó raktérbe leszivárgó vízzel, létrehozva ezzel a világ első óriás párolóedényét. Az 1500 tonna tápióka a raktérben elkezdett főni és dagadni. Mire a teherszállító kikötött Wales-ben, nem csak a fa állt újra lángokban, hanem a hajót is veszélyeztette a kiterjedő tápiókából származó nyomás miatti eldeformálódás, ha az elérte volna a forráspontját. A tűzoltó csapatoknak két napjába került, mire megszüntették a tüzet és megmentették a hajót a potenciálisan felrobbanó tápiókától.

Ijesztő, de igaz városi legendákat találhatunk minden fontosabb újságban, a világ minden egyes országában. A tény, hogy nagyon gyakran történnek emberekkel különös és ijesztő dolgok, minden bizonnyal egy kiváló indok arra, hogy miért hisz a legtöbb ember a városi legendákban, még akkor is, ha azok nem igazak. Ahogyan ezeket a történeteket újra elmondják, és szájról szájra terjednek, gyakran vesznek fel különböző árnyalatokat és cselekményszálakat. Bár a részletek változhatnak az idők során, az alapja mindegyik történetnek igazságokra vezethető vissza.

About BHajni

Check Also

Leégés a nagydíjon

Amióta az eszemet tudom, mindig is nagy rajongója voltam a Forma-1-nek. Rengeteg poszterem, könyvem és …