Brutális állatkínzók

A cikk olvasási ideje kb. 4 perc

Az elmúlt hetekben-hónapokban egyre több olyan cikk ütötte fel a fejét a legnépszerűbb közösségi oldalon, melyben állatok brutális kínzásáról adnak hírt. Megcsonkított, kivégzett kiskutyák, agyonvert gólya, halálra üldözött őzsuta és még sorolhatnám a szívfacsaró híreket. Sajnálatos módon minden hétre jut legalább egy ilyen megrázó információ, ami elgondolkodásra ad okot.

Mégis hova a büdös francba tűnt az emberség az emberekből?

Igen, így nyersen, vulgárisan. Egyáltalán hogy jut valakinek eszébe védtelen állatokat kínozni? Milyen megbomlott, beteg elme kell ahhoz, hogy bárki is örömét lelje abban, ha egy másik élőlénynek szenvedést okoz?

Habár pszichológus nem vagyok, de azért józan paraszt ésszel még rendelkezem. Arra a következtetésre jutottam, hogy ezek a gyilkosok, ezek, akik gondolkodás nélkül okoznak fájdalmat, és jót derülnek más szenvedésén, a saját maguk értéktelenségét próbálják kompenzálni a tettükkel.

Lennék olyan elvetemült, hogy pofátlan módon belekontárkodjak az életükbe, hogy bepillantást nyerjek a mindennapjaikba. Egészen biztos vagyok benne, hogy megannyi visszautasítást és fájdalmat találnék benne. A beteg elme ilyen tettekkel mindig kompenzál valamit. A sorozatgyilkos, aki nőket csonkít és öldököl halomra, nagy általánosságban az anyai szeretet hiányát, vagy a gyermekkori, édesanyja által elszenvedett bántásokat kompenzálja tettével.

És mit látnék ezeknek a mocskoknak az életében? Hogy nem kellenek senkinek, hogy a világ tesz rájuk magasról, mert értéktelen, semmirevaló emberek. Nem kapnak odafigyelést, nem kapnak szeretetet, sőt, nagyon sokszor még két jó szót sem. Egészen egyszerűen alárendelt szerepet töltenek be a társadalomban, magyarán mondva el vannak nyomva.

Nem nehéz kitalálni, hogy kin fogják kitölteni az uralkodási vágyukat. Azon, aki gyengébb és védtelenebb náluk. Mennyibe telik meggyilkolni egy kiskutyát? Vagy agyonverni egy gólyát? Mi a nehéz abban, hogy cross motorral halálra üldözzünk egy vemhes jószágot?

SEMMI. – Igen, így nagybetűkkel.

MINDEN. – Persze, ha egészséges értelemmel rendelkezik a delikvens.

Ezek az alattomos, primitív gyilkosok kétszeresen is vesztesek. Először is azért, mert a társadalom lenézi és kirekeszti őket. Hogy miért? Mert kevesebb IQ-juk van, mint egy előembernek, az érzelmi intelligenciájukat már meg sem említeném, mert több érzelem szorult egy telefosott toi-toi vécébe, mint beléjük. A másik ok, amiért vesztesek, hogy annyira ridegek, üresek és szívtelenek, hogy nem képesek érezni magasabb rendű érzelmeket.

Soha nem lesznek képesek megérteni, hogy milyen jóleső érzést tud nyújtani, amikor a kiskutyád az öledbe ugrik, amint belépsz az ajtón. Nem tudják élvezni, ha egy büszke sólyom szétterpesztett szárnyakkal elhúz a fejük felett. Nem éreznek semmit, ha nyeregbe pattannak és együtt élnek, együtt lélegeznek egy lóval. Nem, nekik ez a milliónyi csoda, ami az életet életté teszi, mind kimarad.

Ők csak az igazán szegény emberek.

De kérdem én. Egy olyan ember, aki képes ilyet tenni egy védtelen állattal, az nem képes ugyanezt megtenni egy emberrel? Ne legyenek senkinek illúziói. De, igenis képes rá. Ezekből az ősemberekből hiányzik az empátia. Puszta ösztönlények, akiknek csak annyi haszna van a társadalomban, hogy emelik a demográfiai rátát.

S, hogy mi ennek az oka? Elsősorban a semmitmondó családi helyzet. Az, hogy a szülő nem képes átadni a gyerekének alapvető normákat, amit eleink megtettek. Másodsorban ott van az oktatási rendszer, ami csak arra jó, hogy fekete lyukként magába szívja az adófizetők milliárdjait, aztán sok üresfejű marhát engedjen ki a kapun. Utólag elnézést kérem minden marhának, ők legalább nem gyilkolják halomra állattársaikat. Harmadik okként említeném azt a semmirevaló törvényt, ami ma Magyarországon életben van.

Szomorú és siralmas, hogy az elvileg modern 21. században még mindig azon kell felhördülnie az internetnek, hogy állatokat gyilkolnak le különös kegyetlenséggel. És még a mi, modern társadalmunk nevezi primitívnek a természetben élő népeket…

GD Star Rating
loading...

About BHajni

Check Also

Tudod, milyen védett állat lehet a kertedben? Érdemes megnézni!

A védett fajok ritkaságuk, veszélyeztetettségük miatt különleges helyet foglalnak el a természetvédelmi értékek sorában. Az …