Cafetéria tervek 2015-re

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Az Országgyűlés elé került a 2015. adóévre vonatkozó törvényjavaslat, mely a béren kívüli juttatásokra vonatkozóan kedvezőtlen változásokat ígér.

2014-ben a kedvezményezett béren kívüli juttatások adóvonzata 35,7% , melyet jövőre 51,17% adó terhelne.
Azért, hogy a ezeknek a kedvezményezett béren kívüli juttatásoknak a versenyelőnyét megtartsák, az egyéb juttatások adóterheit 65,79%-ra növelnék.

51,17%-os adózással kifizethető béren kívüli juttatások tervezete 2015-re (adóalap a juttatás 1,19-szerese, mely után 16% SZJA és 27% EHO fizetendő):

– a munkáltató tulajdonában levő üdülőben nyújtott üdülési szolgáltatás személyenként a minimálbér erejéig
– a munkahelyi étkeztetés havi 12500 Ft-ot meg nem haladó része
– Erzsébet utalvány havi 8000 Ft-ig
– Helyi bérlet
– Iskolakezdési támogatás gyermekenként, tanulónként a minimálbér 30%-át meg nem haladó összegben
– Önkéntes nyugdíjpénztár
– Egészségpénztár, önsegélyező pénztár
– SZÉP kártya (vendéglátás alszámlára 150.000,- Ft, szabadidő alszámlára 75.000,- és szálláshely alszámlára 225.0000,- Ft)

65,79%-os adózással kifizethető béren kívüli juttatások tervezete 2015-re (adóalap a juttatás 1,53-szorosa, mely után 16% SZJA és 27% EHO fizetendő):
– Az iskolarendszerű képzés költségéből a minimálbér két és félszeresét meg nem haladó rész (az egyéb feltételek ugyanazok, mint 2014-ben)
– Önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztárba befizetés a minimálbér 50%-ig
– Önkéntes kölcsönös egészségpénztárba, önsegélyező pénztárba (együtt számítva) a minimálbér 30%-ig
– A foglalkoztatói nyugdíj szolgáltató intézménybe a minimálbér 50%-ig
– Cégtelefon használata
– Csoportos életbiztosítás
– Csekély értékű ajándék a minimálbér 10%-át meg nem haladó mértékben, évente maximum három alkalommal)
– Ajándékutalvány

A fenti változások mellett a 2014-ben adómentes juttatások köre csak csekély mértékben változna. Adómentes juttatások tervezett köre:

– Sportrendezvényekre szóló belépő
– Kulturális belépő évente 50.000,- Ft-ig
– Lakáscélú támogatás (a lakás vételárának, építési- vagy korszerűsítési költségének 30-%-ig, maximum 5 millió forintig 5 éven át) 2015-től a lakás akadálymentesítésére is adható adómentesen támogatás!!!!!!

About Goldaccountant

Pósa Lívia vagyok, a Gold Accountant Könyvelő- és Bérszámfejtő Iroda vezetője. 1994. óta foglalkozom könyveléssel és bérszámfejtéssel, az irodám 1998-ban, tehát több, mint 15 éve alapítottam. Ez a mai gyorsan változó gazdasági környezetben, úgy vélem, kiemelkedő teljesítménynek számít. Ügyfeleink kis- és középvállalkozók, illetve egyéni vállalkozók. Büszke vagyok hűséges ügyfeleinkre, közülük többen is már a kezdetektől minket választottak és azóta is ragaszkodnak hozzánk. Könyvelő Irodánk a Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Iroda licencével rendelkezik. Fontosnak tartjuk a vállalkozás küldetésének elősegítését, mindig készen állunk, hogy szaktudásunkkal és információval segítsünk a döntéselőkészítésben. Gondot fordítunk arra, hogy naprakész szakmai információkkal rendelkezzünk, lépést tartsunk a változásokkal, ismerjük az alkalmazható adózási, jogi megoldásokat. Érdemes a Könyvelési Kisokos Vállalkozóknak blogot nyomon követni, illetve, a legbennfentesebb infókért hírlevelünkre feliratkozni. Könyvelő irodánk felhívja a cégvezetés figyelmét a kedvező és takarékos adózási megoldásokra. Szolgáltatásainkat szakszerűen és gondosan, a jogszabályoknak megfelelően teljesítjük, saját eljárásunkkal nem tesszük ki az Ügyfelet jogsértések és határidő mulasztások következményeinek. Kellő diszkrécióval kezeljük a vállalkozás ügyeit.

Check Also

Ipari beruházások húzzák az építőipart és a turizmust

A kritikus munkaerőhiány miatt akadoznak a lakásépítések Budapest, 2017. április 18. – Még mindig az …