NAV EXPRESSZ – Új szolgáltatás magánszemélyeknek

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal új szolgáltatásával mindenki egyszerűen, néhány kattintással telepíteni tudja számítógépére azokat a programokat, amelyek a személyijövedelemadó-bevallás elkészítéséhez szükségesek.

A www.nav.gov.hu honlapon lévő „SZJA” feliratú képre kattintva indítható el a programok telepítése. A telepítés megkezdése előtt a háttérben futó program automatikusan megvizsgálja, hogy a szükséges Java futtató környezet rendelkezésre áll-e.

Screen-Shot-2013-03-24-at-10.42.18-AM

Amennyiben valakinek számítógépén nincs telepítve a Java, vagy az nem megfelelő verziójú, a megjelenő képernyőn elhelyezett link lehetőséget biztosít arra, hogy egyetlen kattintással telepíthesse a Java-keretrendszert. Az eredetileg angol felirat magyarra fordítva jelenik meg.

Akinek a számítógépén a megfelelő Java környezet már rendelkezésre áll, annak a következő képernyőn található, „ÁNYK – 1253 és aktív súgó telepítése” menüpontra történő kattintással letöltődik a bevallás programja. A telepítés befejezésekor a 2012. évre vonatkozó személyijövedelemadó-bevallás automatikusan megnyílik és kitölthetővé válik.

Az új szolgáltatás előnye, hogy a letöltés nem igényel számítástechnikai és idegennyelvi ismereteket, a program bármikor újraindítható, futtatható. A félig kitöltött bevallás megnyitható, a végleges kitöltés után kinyomtatható. Ügyfélkapuval rendelkezők pedig elektronikus úton el is küldhetik bevallásukat a NAV-nak.

https://www.nav.gov.hu/nav/sajtoszoba/hirek/nav_express.html

Kedves Magánszemélyek!
Csak néhány gondolatot szeretnék hozzáfűzni a NAV oldaláról átvett cikkhez. A program letöltése, a program megfelelő futtatásához szükséges háttérkörnyezet letöltése valószínűleg kevés embernek fog gondot okozni, ez bizony így van. Tényleg nem igényel az új szolgáltatás sem idegennyelvi, sem számítástechnikai ismereteket.
Viszont adózási ismeretet igen!
A program letöltése nem ütközik nehézségbe, de azért óva intek minden kedves magánszemély adóbevallót (és persze tisztelet minden egyes kivételnek), hogy akár bonyolultabb adóbevallást szakértő segítsége nélkül töltsön ki. Sajnos egyre több olyan beadott bevallással találkozunk, amely hibásan van kitöltve, nélkülöz szinte minden adózási ismeretet. Ezeket a bevallásokat a NAV hibalistára teszi, a könyvelőnek nehezebb dolga van az önellenőrzés beadásával, és a magánszemély is később jut hozzá az esetlegesen visszaigényelt pénzhez.
Kérek mindenkit, ne sajnálja azt a pár ezer forintot a könyvelőtől, kérje segítő ember közreműködését a bevallás kitöltéséhez.

About Goldaccountant

Pósa Lívia vagyok, a Gold Accountant Könyvelő- és Bérszámfejtő Iroda vezetője. 1994. óta foglalkozom könyveléssel és bérszámfejtéssel, az irodám 1998-ban, tehát több, mint 15 éve alapítottam. Ez a mai gyorsan változó gazdasági környezetben, úgy vélem, kiemelkedő teljesítménynek számít. Ügyfeleink kis- és középvállalkozók, illetve egyéni vállalkozók. Büszke vagyok hűséges ügyfeleinkre, közülük többen is már a kezdetektől minket választottak és azóta is ragaszkodnak hozzánk. Könyvelő Irodánk a Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Iroda licencével rendelkezik. Fontosnak tartjuk a vállalkozás küldetésének elősegítését, mindig készen állunk, hogy szaktudásunkkal és információval segítsünk a döntéselőkészítésben. Gondot fordítunk arra, hogy naprakész szakmai információkkal rendelkezzünk, lépést tartsunk a változásokkal, ismerjük az alkalmazható adózási, jogi megoldásokat. Érdemes a Könyvelési Kisokos Vállalkozóknak blogot nyomon követni, illetve, a legbennfentesebb infókért hírlevelünkre feliratkozni. Könyvelő irodánk felhívja a cégvezetés figyelmét a kedvező és takarékos adózási megoldásokra. Szolgáltatásainkat szakszerűen és gondosan, a jogszabályoknak megfelelően teljesítjük, saját eljárásunkkal nem tesszük ki az Ügyfelet jogsértések és határidő mulasztások következményeinek. Kellő diszkrécióval kezeljük a vállalkozás ügyeit.

Check Also

Ipari beruházások húzzák az építőipart és a turizmust

A kritikus munkaerőhiány miatt akadoznak a lakásépítések Budapest, 2017. április 18. – Még mindig az …