Nem létező pénztárgépek beszerzését írják elő

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Legfeljebb tízmilliárd forinttal kész támogatni az állam a pénztárgépek kötelező cseréjét. A gyártóknak olyan gépeket kell készíteniük, amilyenek még nem is léteznek. Az illetékes helyettes államtitkár szerint ez nem lehet gond.

Összességében akár tízmilliárd forinttal is segítheti az állam a pénztárgépek cseréjét, korszerűsítését – mondta a Magyar Nemzetnek a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyi helyettes államtitkára, Balog Ádám.

Már elkészült a pénztárgépek és az adóhivatal közötti elektronikus kapcsolat létrehozását előíró rendelet tervezete, a jogszabály hamarosan nyilvános lesz, és hónapokon belül életbe léphet. Az intézkedés nyomán szükségessé válik a nagyjából 250 ezer pénztárgép mintegy nyolcvan százalékának lecserélése, a többi kisebb-nagyobb átalakításokkal a jövőben is használható – mondta a helyettes államtitkár.

nmszemb_l

Az állam ehhez a feladathoz nyújt majd támogatást, a dotációt az érintett vállalkozások – a tervek szerint – az adóhivatalnál igényelhetik. Balog Ádám szerint az elektronikus pénztárgéprendszer nagyban hozzájárulhat a becslések szerint évi 1000-1500 milliárd forintnyi adót elnyelő hazai szürke- és feketeszféra zsugorításához.

A hamarosan megjelenő rendelet olyan pénztárgépek beszerzését írja majd elő, amelyek a piacon jelenleg nem kaphatók. Ennek oka, hogy a nemzetközi tapasztalatok szerint a most forgalomban lévő pénztárgépek manipulálhatók, feltörhetők. A rendelettervezetben ezért nagyobb biztonságot nyújtó technikai követelményrendszert határoztak meg. Balog szerint a gyártóknak nem jelenthet gondot az ennek megfelelő pénztárgépek elkészítése.

About Goldaccountant

Pósa Lívia vagyok, a Gold Accountant Könyvelő- és Bérszámfejtő Iroda vezetője. 1994. óta foglalkozom könyveléssel és bérszámfejtéssel, az irodám 1998-ban, tehát több, mint 15 éve alapítottam. Ez a mai gyorsan változó gazdasági környezetben, úgy vélem, kiemelkedő teljesítménynek számít. Ügyfeleink kis- és középvállalkozók, illetve egyéni vállalkozók. Büszke vagyok hűséges ügyfeleinkre, közülük többen is már a kezdetektől minket választottak és azóta is ragaszkodnak hozzánk. Könyvelő Irodánk a Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Iroda licencével rendelkezik. Fontosnak tartjuk a vállalkozás küldetésének elősegítését, mindig készen állunk, hogy szaktudásunkkal és információval segítsünk a döntéselőkészítésben. Gondot fordítunk arra, hogy naprakész szakmai információkkal rendelkezzünk, lépést tartsunk a változásokkal, ismerjük az alkalmazható adózási, jogi megoldásokat. Érdemes a Könyvelési Kisokos Vállalkozóknak blogot nyomon követni, illetve, a legbennfentesebb infókért hírlevelünkre feliratkozni. Könyvelő irodánk felhívja a cégvezetés figyelmét a kedvező és takarékos adózási megoldásokra. Szolgáltatásainkat szakszerűen és gondosan, a jogszabályoknak megfelelően teljesítjük, saját eljárásunkkal nem tesszük ki az Ügyfelet jogsértések és határidő mulasztások következményeinek. Kellő diszkrécióval kezeljük a vállalkozás ügyeit.

Check Also

Ipari beruházások húzzák az építőipart és a turizmust

A kritikus munkaerőhiány miatt akadoznak a lakásépítések Budapest, 2017. április 18. – Még mindig az …