Meghosszabbították a trafikpályázatokat

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

A hétfői módosítás szerint már alkoholt és újságot is lehet értékesíteni a nyáron induló új nemzeti dohányboltokban. Ez teljesen átírja az eddigi számolgatásokat, ezért február 22-ére módosították a leadási határidőt.

Meghosszabbította a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Kft. a trafikpályázatok leadási időszakát, így február 22-ére módosult a leadási határidő. Az állam nyártól átveszi a dohánykereskedés jogát, amelyet koncessziós jogként ad ki 20 évre vállalkozásoknak – erre lehet pályázni.

image1355673257

A társaság közleménye szerint azért döntöttek így, mert a kormány további termékeket tesz lehetővé a nemzeti dohányboltokban. Eredetileg csak dohánytermékeket és kiegészítőket árulhattak volna a trafikok az állami koncesszióban, majd kiegészítették szerencsejátékokkal is a megengedett portfóliót.

Idén július 1-jétől már csak állami koncesszióban lehet dohányt értékesíteni, viszont a cigaretta árát erősen kontrollálja az állam, így a trafikok nem tudnának megélni, ha csak a dohánytermékeket árusíthatnák. A hétfői módosítás szerint alkoholt, energiaitalt, kávét, ásványvizet, üdítőitalt és újságot is adhatnának.
Ez valószínűleg megnövelheti az érdeklődők számát, ezért vált szükségessé, hogy hosszabb ideig lehessen pályázni a 20 évre szóló koncessziós jogra. A pályázatokat csak postán lehet feladni, 22-én 23 óra 59 percig. 100 ezer forint biztosítékot le kell tenni a pályázatok mellé.

A már leadott pályázatokat lehet módosítani a közlemény szerint. Aki már elküldte a dokumentumait, az most átírhatja üzleti tervét az új termékekkel kiegészítve.

https://vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20130205-meghosszabbitottak-a-trafikpalyazatokat.html

About Goldaccountant

Pósa Lívia vagyok, a Gold Accountant Könyvelő- és Bérszámfejtő Iroda vezetője. 1994. óta foglalkozom könyveléssel és bérszámfejtéssel, az irodám 1998-ban, tehát több, mint 15 éve alapítottam. Ez a mai gyorsan változó gazdasági környezetben, úgy vélem, kiemelkedő teljesítménynek számít. Ügyfeleink kis- és középvállalkozók, illetve egyéni vállalkozók. Büszke vagyok hűséges ügyfeleinkre, közülük többen is már a kezdetektől minket választottak és azóta is ragaszkodnak hozzánk. Könyvelő Irodánk a Vállalkozói Szemléletű Könyvelő Iroda licencével rendelkezik. Fontosnak tartjuk a vállalkozás küldetésének elősegítését, mindig készen állunk, hogy szaktudásunkkal és információval segítsünk a döntéselőkészítésben. Gondot fordítunk arra, hogy naprakész szakmai információkkal rendelkezzünk, lépést tartsunk a változásokkal, ismerjük az alkalmazható adózási, jogi megoldásokat. Érdemes a Könyvelési Kisokos Vállalkozóknak blogot nyomon követni, illetve, a legbennfentesebb infókért hírlevelünkre feliratkozni. Könyvelő irodánk felhívja a cégvezetés figyelmét a kedvező és takarékos adózási megoldásokra. Szolgáltatásainkat szakszerűen és gondosan, a jogszabályoknak megfelelően teljesítjük, saját eljárásunkkal nem tesszük ki az Ügyfelet jogsértések és határidő mulasztások következményeinek. Kellő diszkrécióval kezeljük a vállalkozás ügyeit.

Check Also

Ipari beruházások húzzák az építőipart és a turizmust

A kritikus munkaerőhiány miatt akadoznak a lakásépítések Budapest, 2017. április 18. – Még mindig az …