Bemutatta a HTC a legújabb csúcstelefonját a HTC One-t és a Sense 5-öt

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Hivatalosan is lerántotta a leplet a tajvani gyártó az idei zászlóshajóráról, a HTC One-ról egy new yorki és londoni sajtótájékoztatón. A közép-európai idő szerinti délután 6 órakor kezdődő rendezvényen az új készülékkel együtt debütált a Sense 5 is, a HTC Androidos okostelefonokra szánt kezelőfelülete. Unknown

A HTC One lelke egy négymagos 1,7GHz-es Qualcomm Snapdragon 600processzor, amely a Nexus 4-ben vagy a Sony Xperia Z-ben használt Snapdragon S4 Pro utódja, ezáltal nagyobb teljesítményt és jobb üzemidőt ígér. Az erőművet tovább erősíti a benne található 2GB RAM, valamit a 4,7 hüvelykes, 1920×1080 pixeles, 468ppi felbontású Super LCD 3 érintőképernyő, amivel a jelenleg elérhető legnagyobb pixelsűrűségű telefonná lépett elő. Az adatok tárolásáról 32 vagy 64 gigabyte-os belső memória gondoskodik, sajnos ez memóriakártyával tovább már nem bővíthető, ahogy azt már az előző csúcsmodelleknél is megszokhattuk. A telefon külső megjelenéséből egyből látszik, hogy felső kategóriás a készülék. Ez nagyban köszönhető az egybefüggő alumínium borításnak, ami igazi kuriózumnak számít az Androidos telefonok körében. A készülék formája egy kicsit a nemrég megjelent BlackBerry Z10-re és az iPhone 5-re hasonlít. A HTC One-on a legfrissebb Android 4.1.2 Jelly Bean operációs rendszer fut, ami kiegészül a frissen debütált, letisztult dizájnt kapott Sense 5 felülettel.

A  HTC legújabb csúcskészüléke külföldön márciustól lesz elérhető, hazánkba csak késő tavasszal érkezik majd meg, fekete és fehér színekben.

About Svecc

Check Also

A Google elől nincs menekvés

A Google fiókokban található egy olyan beállítás, ami percre pontosan rögzíti minden lépésünket. Bármiféle, az …