Túl a csúcson – blogmarathon42 – 2.

A cikk olvasási ideje kb. 4 perc

Eltelt egy újabb dolgos hét… Nem adtam fel.

Újabb 3 futáson vagyok túl és egyértelmű a klisé mostmár, hogy akárki meg tudja csinálni! Érdekes átalakuláson vagyok túl, a lustaságom eltűnt, fejlődöm, és a futásidők is egyre jobbak.

Tulajdonképpen a reggeli 6-kor kelés az, ami a legnehezebb az egészben… Szól az óra és mivel kezd monotonná válni a dolog, ezért a mókuskerék érzés is előjött, így nagyon nehéz még a szememet is kinyitni… De ha arra gondolok, hogy milyen jól fogom magam érezni utána, akkor valahogy sikerül ezen mindig átlendülni, szerencsére. Nem biztos, hogy ésszerű dolog volt ezt pont télen elkezdeni, most már jég is van lefagyva a hó alatt, de nagyon érdekes tapasztalat télen futni.

Eskimo
Eszkimó új házat épít, mi van?? ..minden tiszteletem az ővék…

Próbálom egyelőre azt elérni, hogy egy bizonyos futótempót – ami nekem, az én lassú tempómhoz képest egy kicsit erősebb – sikerüljön tartani, amíg csak bírom, aztán ha már az oxigénellátás nem megfelelő, leállok, és a lehető legintenzívebben gyalogolok 20-30 másodpercet, aztán újra tempós futás. Probálom ezt az oxigénhiányos részt minél tovább bírni és nem egyből leállni, hanem mondjuk 10-20, vagy akárhány méterrel később. Most végre elértem az első célom, a 7 km-es futás után az átlag kilométer-időmmel felkerültem erre a táblázatra, ez pont ma volt: 7:08 perc / km:

https://www.futanet.hu/eterv2/edzesterv/iram/km_tabla.html

Hihetetlenül kitisztul az agy és sokkal több energiám van úgy is, hogy többet használok és látványosan jobb a hangulatom, ezt a környezetem is a tudtomra adta már… 🙂

Tudom, tudom, ezt mindenki tudja, mármint, hogy a mozgás után az agy endorfint termel és különben is sokan gondolják úgy valószínűleg, hogy vazze, én is futok, sőt, sokkal jobban mint ez a kretén, azt nem kürtölöm világgá, csak teszem azt, amit szeretnék, amit élvezek és ami jó nekem. Igen! Igaza van annak, aki ezt gondolja és én emiatt voltam nagyon irigy rájuk, rád! Mivel azonban ez egy hosszabb menet lesz nálam bizonyos célokért – és eddig még nem tudom milyen vagy “milyennek képzeljem el” öröm érdekében -, úgy gondoltam, ha leírom és „világgá” kürtölöm, akkor nagyobb felelősséggel fogok ez ügyben ténykedni és ezek a reggeli 6 órai magam által választott, nem pedig valaki vagy valami által kikényszerített ébredések is könnyebbek lesznek.

A cél az idei 21 km, fél marathon.

De a következő cél a 7 km oxigénhiányos állapot nélküli teljesítése… azaz nem belesétálva teljesíteni a távot, ha ez megvan, jöhet a 10 km!

Túl a csúcson – bolgmarathon42 – 1.

Van még valami, fura és igen érdekes dolgok jutnak az eszembe, mondhatnám, hogy meditációs állapotba kerülök és érdekes válaszokat kapok bizonyos kérdésekre az életemet illetően… magyarázatok, amik a semmiből jönnek a meg nem fogalmazott és verbálisan fel nem tett kérdéseimre… mostanában egy mondat az, amely meghatározza a szituációkhoz való hozzáállásomat. Inkább a negatív események megtapasztalásakor tudom önmagam kívül helyezni az adott élethelyzet mélybe húzó negatív energiái elől… mégpedig, hogy:

Teljesen mindegy, hogy egy adott szituáció rossz vagy jó, úgyis meg fog változni. Ami jó, annak örülni kell, ami meg nem jó, azt remélni, hogy már nem tart sokáig, hiszen tulajdonképpen én vagyok az, aki ezt a szituáció lenyomatot a gondolataimmal ébren, illetve életben tartom. A szituáció valószínűleg már rég nincsen ott, nem él, de a negatív vagy a pozitív lenyomata, amit csakis én állítok elő a gondolataimmal, még sokáig megmarad… és csak tőlem függ, hogy milyen előjellel…

About runningjeti

Check Also

Kezdődik a számolgatás a magyar válogatottnál

Jelen állás szerint még mindig van esélye kijutni a magyar labdarúgó-válogatottnak a 2020-as Európa Bajnokságra, …