Hi-tech égők a Philips-től

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Manapság már nem számít újdonságnak, hogy okostelefonról vezérelhetjük az elektronikai eszközeinket. Ha akarjuk, az iPhone-unkról irányíthatjuk a termosztátot, válthatunk csatornát a tévén, zárhatjuk az ajtókat, vagy éppen elindíthatjuk a mosást. Az egésznek csak az szab határt, hogy milyen mély a zsebünk, ugyanis ezek a szolgáltatások általában prémium áron érhetők el.

Ebbe a sorba állt be most a Philips az új Hue villanykörtékkel. Az égők és egy iOS alkalmazás segítségével az egész lakásban fel-le kapcsolgathajuk a világítást, beállíthatjuk a fényerőt, a színt, akár időzíthetjük is a világítás be- és kikapcsolását. Az új típusú intelligens villanykörték nekünk tetsző színben képesek a hangulatunkhoz megfelelő fényeket varázsolni az otthonunkba.

Az égőkhöz vezeték-nélküli hálózaton keresztül csatlakozhatunk, és egy alkalmazás segítségével egyszerűen változtathatjuk a fényeket az egész lakásban.  Az alkalmazással előre eltárolt hangulatvilágításokat is beállíthatunk az otthonunkba, még akkor is, ha máshol tartózkodunk.

hue – Master Video from Philips Color Kinetics on Vimeo.

Természetesen a prémium ár ez esetben sem marad el. A Philips 199 dollárért árulja a kezdő csomagot, ami magában foglal 4 égőt. További izzókat is vásárolhatunk, darabját 59 dollárért. A hi-tech égőknek 15 év vagy 15.000 óra a várható élettartamuk és csupán egyötöde az energiafogyasztása egy-egy izzónak a hagyományos villanykörtékhez képest.

A Philips hue-t egyelőre csak az Apple Store-okban vásárolhatjuk meg holnaptól.

About Svecc

Check Also

A Google elől nincs menekvés

A Google fiókokban található egy olyan beállítás, ami percre pontosan rögzíti minden lépésünket. Bármiféle, az …