Egy milliárd dollárért kelt el az Instagram.

A cikk olvasási ideje kb. 2 perc

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és vezérigazgatója, tegnap este jelentette be a vállalat felvásárlását.

Az Instagram a legnépszerűbb képszerkesztő alkalmazás IOS-re, ami több mint 30 milliós felhasználótáborral büszkélkedhet. Az Apple a 2011-es év legjobb iPhone alkalmazásának választotta, és a 19. helyen szerepel a legtöbbször letöltött ingyenes iPhone alkalmazások listáján.

Kevesebb mint két hete jelent meg az Android platformra szánt verziója, amit szintén hatalmas érdeklődés övezett. A megjelenést követő 24 óra alatt megdöbbentő, 1 millió letöltést produkált az alkalmazás.

Néhány IOS felhasználónak nem hoztak osztatlan sikert az Instagram-ot övező változások. Sokak panaszuknak adtak hangot az Androidos verzió megjelenése miatt, és ezt még csak tetőzni fogják a felvásárlással járó változások. Többen pont a Facebook kikerülése miatt használták, mert viszonylag kevesebb ember látja a személyes fotókat. Másrészt sokkal egyszerűbb és gyorsabb volt a használata mint a közösségi oldalnak.

Zuckerberg azt nyilatkozta, hogy nem akarják egy az egyben a Facebookba integrálni az alkalmazást. Az Instagram erősségeit és funkcióit mindenképp meg szeretnék tartani, és tovább fejleszteni őket. Ezért kötelezték el magukat amellett, hogy az Instagram-ot a Facebooktól függetlenül fogják kezelni és fejleszteni.

About Svecc

Check Also

A Google elől nincs menekvés

A Google fiókokban található egy olyan beállítás, ami percre pontosan rögzíti minden lépésünket. Bármiféle, az …