5 fantasy film könnyed nyári estékhez

A cikk olvasási ideje kb. 5 perc

Köszönhetően a modern technikának egyre több és látványosabb fantasy film készül Hollywoodban. Alábbi összeállításunkban öt szórakoztató, mégis egyszer nézős filmet ajánlunk, egy unalmas hétköznap estére.

  1. Vampire Academy

Richelle Mead amerikai írónő regényének filmváltozata 2014-ben debütált a mozikban, sok rajongó örömére. A történet, mint ahogyan azt a neve is mutatja, vámpírokról szól, ugyanakkor érdekessége, hogy nem egy hagyományos vámpír sztorit láthatunk a filmvásznon.

Mead valami olyat alkotott, ami eddig hiányzott a főként fiatal női közönségnek szánt vámpíros történetekből. Nem csak jó és rossz vámpírokkal találkozhatunk, hanem egy gondosan felépített világgal, amiben többféle fajjal ismerkedhetünk meg. Ugyanakkor, elhagyja a cukormázas szerelmes vámpírtörténetet, helyette azonban kapunk kőkemény és durva vámpírokat, olyan köntösben, mely bármelyik hölgy számára emészthető. Persze, a szerelemről sem kell lemondani a nézőknek, de – legalábbis az első részben – még nem ez a történet mozgatórugója.

  1. Horns

Horns-Main-Poster-finalA Horns, avagy Szarvak szintén egy regényadaptáció, mely Joe Hill azonos nevű művén alapszik. A főszerepben Daniel Radcliffet láthatjuk, akit minden bizonnyal senkinek nem kell bemutatni. A Horns egy igazi dark fantasy, a maga sötét és elborult világával, ugyanakkor az egész film a halhatatlan szerelmen alapszik, és olyan csattanóval zárul, amire senki sem számítana. Az alkotás tökéletesen kimeríti a „nem minden az, aminek látszik” fogalmát, és olyan kacskaringós szálon fut el a végkifejletig, hogy könnyedén képes a képernyőre ragasztani a tekintetünket. Plusz bónusza az alkotásnak, hogy a realitás tökéletes harmóniában jelenik meg az irreálissal. Fiúk is nyugodtan nekiülhetnek, a siker garantált, habár, ha valaki a hollywoodi szabványfilmek szerelmese, annak nehezen emészthető lesz ez a mű.

  1. Hansel és Gretel

A Hansel és Gretel, mely nálunk Boszorkányvadászok néven fut a klasszikus Jancsi és Juliska történet feltuningolt változata, megspékelve egy jó nagy csavarral. Az alkotás több sebből vérzik, senki ne várjon tőle csodát, ugyanakkor egy laza hétköznapi estéhez tökéletes választás. Látványos akciójelenetek, vicces poénok, igazi tökös srác és kemény csaj, akik ráadásul testvérek, na meg persze megannyi eszement fegyver. haensel-gretel-hexenjaeger-3bKell ennél több egy egyszer nézős filmbe? Tommy Wirkola tökéletesen egyesítette a mesét az akcióval, és készített egy olyan filmet, amit még a srácok is élvezhetnek. A történet igazából nem szól semmiről, de éppen ezért jó. Egy egyszerű, könnyed kikapcsolódásnak bőven megteszi.

  1. Maleficent

Egy újabb ismert történetet láthatunk, szintén hatalmas csavarral. A Maleficent, vagy magyar címén Demóna, a Csipkerózsika történet egy sajátos változata, ami a gonosz tündér szemszögéből mutatja be a jól ismert gyerekmesét.

A sztorit annyira jól megcsinálták, hogy az ember nem képes nem azonosulni Demónával, és megérteni tetteinek miértjeit, amire ugye az eredeti történetben nem igazán kapunk kielégítő választ. Az egész mozinak olyan a hangulata, hogy képtelenség megunni, nem beszélve a csodálatos látványvilágról, a végén pedig a már-már kötelező csavar tökéletessé teszi a feldolgozást.

  1. The Sorcerer’s Apprentice

A film, ami nálunk Varázslótanonc néven jelent meg a mozikban nem fiatal alkotás, egészen pontosan 2012-ben látta meg a napvilágot Jon Turteltaub rendező gyermekeként. Ez a film sem lett a kritikusok kedvence, mégis, akárcsak a Boszorkányvadászok, könnyed, esti mozinak bőven megteszi.

A történeten átvonuló finom szerelmi szál annyira szép és tiszta, hogy a nagy lelki letargiákat bemutató hasonszőrű művek után öröm nézni. Ráadásul ez esetben a szerelmi szálból duplán is kapunk. Pluszként emelném ki, hogy Balthazar, alias Nicolas Cage olyan szemrevalóan néz ki, közel az ötvenhez, hogy már miatta megéri rákattintani a play-gombra. A látványvilág egyébként kifejezetten élvezhető és az akciójelenetek is tűrhetőek. Persze, senki ne számítson egy Harry Potterre, vagy Gyűrűk Urára, de nem is lehet egy kalap alá venni ezekkel a méltán elismert művekkel.

About BHajni

Check Also

A hercegnő és a sárkányok dala – ajánló

Tomcsik Nóri ifjúsági fantasy-ja, A hercegnő és a sárkányok dala egy könnyed kis kikapcsolódás felnőtteknek …