Idegi játékok

A cikk olvasási ideje kb. 3 perc

Az életünk rohanó, idegességgel, stresszel teli. Ha nem figyelünk magunkra, nem szakítunk időt a rekreációra, könnyen neuropátiássá válhatunk.

5

A neuropátia az idegrendszer károsodása, mely a káros agyi tevékenységekből indul ki. Szükséges ezért megtanulni a stresszhelyzetek kezelését, legyen az vizsgadrukk, lámpaláz, privát- vagy munkahelyi konfliktus, gyász feldolgozása, az öregedés jeleinek méltó elfogadása, stb.

Ha agyunk folyamatosan káros gondolati kisugárzásokat küld idegrendszerünknek, azt még lélekben is támogatjuk kétségbeesésünkkel, akkor elég hamar megtapasztalhatjuk idegrendszerünk működészavarait.

A stresszre nemcsak az agyunk, hanem izmaink, bőrünk és az erek is reagálnak, a káros idegi munka hosszú távon történő fenntartása érzészavarokhoz, vélt-valós fájdalmakhoz vagy érzéketlenséghez vezethet.

Figyelmeztető jelek az ok nélkül fellépő kínzó tünetek, mint az égő, hasító, hideg-fagyos vagy áramütésszerű panaszok, a szúró vagy zsibbadó érzéstünetek. Ugyanilyen tünet lehet, hogy nem érezzük a hideg és meleg érzeteket, sőt kisebb sérülés esetén sem érzünk fájdalmat. Este, éjszaka alvászavar, szorongás, vagy depressziós érzések váltakozhatnak. Egyes esetekben úgy érezhetjük, hogy az erőnk sokkal kevesebb, izmaink nem dolgoznak rendesen (amit azelőtt könnyedén emeltünk fel, azt nem tudjuk felemelni vagy nagy nehézség árán). További jel lehet a hányás, gyomorgörcs, mielőtt elindulunk pld. az utált munkahelyre, azaz kizárólag bizonyos helyzetek előtt jelentkezik.

A tünetek miatt frusztráció lép fel, ha nem figyelünk, folyamatosan romlik az életminőség és a neutorikus jelek betegséggé válhatnak.

Megelőzés, kezelés:

Üljünk le és gondoljuk végig, mi okozza a stesszt, mi a frusztráció valódi oka, és mihamarabb szabaduljunk meg tőle. Ha párkapcsolat, akkor fejezzük be, ha munkahely, akkor azonnal mondjunk fel, ha vitás helyzet, melyet egyedül nem tudunk megoldani, akkor beszéljünk barátokkal vagy forduljunk szakemberhez. Az okot mindenképpen meg kell szüntetni, mert a neurotikus állapot állandósulhat, azután a teljes gyógyulás szinte lehetetlen.

Semmi sem ér annyit, mint az egészséges életünk. Meg kell próbálni minden esetben bízni, hinni, vidámnak maradni, és főleg pozitívan gondolkodni. Az idegrendszer egészséges működését támogatni kell zöldség, gyümölcs, sovány húsok fogyasztásával, illetve B1, B6 és B12 vitamin szedésével, legjobb, ha Béres multivitamint fogyasztunk nap, mint nap.

Mozogjunk, iratkozzunk be fittness tornára, járjunk kényelmes ruhákba és ha egyedüllétre van szükségünk, teremtsük meg annak feltételeit, hogy döntéseinket, jövőnket jól megtervezhessük, vagy csak kedvtelésünknek élhessünk egy kicsit.

6

Járjunk masszázsra, mely javítja a vérkeringést, megmozgatja az izmokat, felfrissit és felüdít.

Tegyünk nagy sétákat akár egyedül, akár jóbaráttal, beszéljük ki magunkból a stresszt, a fájdalmat, az minden esetben segít.

About Vdorina99

Check Also

Mélyen a zsebébe nyúl a magyar szülő nyáron

Tábor, zsebpénz, nyaralás és játékok Budapest, 2017. június 22. – A nyári szezonban gyerekjáték bolti …